Gacka i Otočac - što vidjeti?

Wonderguide by

Patricia Dujmovic

Gacka i Otočac - što vidjeti?

Što vidjeti, proučiti i istražiti u Otočcu i okolici :)

QR code
Use QR code to view online version
Powered by Wonderguide

My Recommendations

Image - Majerovo vrilo
Place
Majerovo vrilo
Patricia:Mjesto izvora rijeke Gacke, iz dubine veće od 100 metara, na kojem možete samljeti i kupiti brašno sa povjesnih mlinica. Ukoliko ogladnite, po narudžbi možete pojesti i domaću pastrvu. Svega 9 kilometara udaljeno od grada Otočca.
more
Image - Tonkovicevo Vrilo
Place
Tonkovicevo Vrilo
Patricia:Još jedno izvorište rijeke Gacke. Predivna priroda i žuborenje rijeke. Mjesto za piknik i odmor na samoj rijeci. U blizini Majerovog vrila, par stotinjaka metara udaljeno.
more
Image - Travelade Image
Place
Prozorina
Patricia:Na svojih 645 metara nadmorske visine, smješteno kao vrh pitoresknog sela Prozor, nudi pravi prozor na vijugavu Gacku dolinu. Od dna pa do vrha za samo pola sata, za pogled koji će vam se urezati u pamćenje, a na udaljenosti od svega 6 kilometara od centra grada Otočca.
more
Image - Pizzeria Ruspante
Place
Pizzeria Ruspante
Patricia:Mjesto za ukusan obrok na samim mlinicama - Majerovo vrilo. Ukoliko ogladnite od predivnih prizora prirode i svježeg zraka na rijeci Gackoj, jedna pizza iz krušne peći savršeno će vam sjesti.
more
Image - Ribic
Place
Ribic
Patricia:Velike porcije hrane uz prihvatljive cijene i lijep pogled na rijeku Gacku. Udaljeno svega kilometar od centra grada Otočca.
Image - Muzej Gacke
Place
Muzej Gacke
Patricia:Zanimljiv sadržaj, pikaz unutrašnjosti Ličke kuće u povijesti i tradicijskih obrta. U ovoj zgradi je održana prva osnivačka skupina ZAVNOH-a 1943. Preporučjivo pogledati i zbirku predmeta plemena Japoda pronađenu na nalazištima oko Otočca. Nalazi se u samom centru grada Otočca, preko puta crkve Presvetog Trojstva.
more
Image - House Velebit
Place
House Velebit
Patricia:Smještena u selu Krasno, pravi je mamac i doživljaj tehnologije za posjetitelje Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Poseban doživljaj je istraživanje "Lukine jame" i njenih dubina. Zainteresirani? Dođite i uvjerite se i sami, na udaljenosti svega 20 ak kilometara od centra grada Otočca.
more
Image - Pećinski park Grabovača
Place
Pećinski park Grabovača
Patricia:Na 30-ak kilometara od centra grada Otočca, cestom prema glavnom gradu Ličko-senjske županije, skrenete li malo s puta doživjet ćete poseban podzemni svijet Ličkog kraja. Počevši sa najvećom špiljom Samograd sa 4 predivne dvorane i ostalim - Medina špilja, Amidžina špilja, ovaj park prestavlja pravo speleološko bogatstvo. Ukoliko želite dašah pećinskog zraka i u vašem domu, možete kupiti i bočicu sa pećinskim zrakom kao zanimljivu uspomenu na ovu avanturu.
more
Image - Memorial Center "Nikola Tesla"
Place
Memorial Center "Nikola Tesla"
Patricia:Ako ste u posjetu gradu Gospiću ili se pak nalazite u Otočcu, nemojte zaobići rodnu kuću i memorijalni centar "Nikola Tesla" u Smiljanu. Naš veliki znanstvenik i izumitelj, svakako zaslužuje da se o njemu govori, tako da ukoliko krenete iz Otočca za sat vremena (50 km) moći ćete biti dio povjesnog trenutka, rodnog mjesta Smiljan i zanimljivog interaktivnog centra Nikole Tesle.
more
Image - Travelade Image
Place
Švičko Jezero
Patricia:Predivno jezero udaljeno svega nekoliko kilometara od centra grada Otočca prema mjestu Kuterevo i Krasno.
Image - Bear Refuge
Place
Bear Refuge
Patricia:Osnovano 2001. godine od strane Velebitske udruge Kuterevo kako bi se zbrinuli mladi medvjedići pronađeni bez majke u prirodi. Predivna sinergija prirode i ljudi, dobrovoljaca i stručnjaka koji vrijedno rade na očuvanju i brizi za ovu životinjsku vrstu. Idealno za obitelji s malenom djecom. Udaljeno 15 km od grada Otočca.
more
Image - Northern Velebit
Place
Northern Velebit
Patricia:Nacionalni park u srcu Like, jedno od najvećih prirodnih i geoloških bogatstava Hrvatske. Za one željne rekreativnog planinarenja, šetnji Botaničkim vrtom, ali i za alpiniste i planinare koji žele okušati svoje vještine. Sjedište Nacionalnog parka smješteno u mjestu Krasno, udaljenom oko 25 km od grada Otočca.
more
Image - Plitvice Lakes National Park
Place
Plitvice Lakes National Park
Patricia:Najstariji nacionalni park u Hrvatskoj, osnovan još davne 1949. godine te pod UNESCO- vom zaštitom od 1979. godine. Bogatstvo šetnica i putova, predivne sedrene barijere i slapovi raspoređeni na 16 većih i nekolicinu manjih jezera čine jedinstveni i neponovljiv doživalj kroz sva 4 godišnja doba. Udaljen 20-ak km od grada Otočca.
more
A gift for you!

Limited offer

Gift from Patricia. Get a discount off all experiences!

Sign up now and get a discount off any experience of your choice.

Wonderguide map

 1. Majerovo vrilo
 2. Tonkovicevo Vrilo
 3. Prozorina
 4. KANU - KAJAK KLUB GACKA OTOČAC
 5. Pizzeria Ruspante
 6. Ribic
 7. Muzej Gacke
 8. House Velebit
 9. Pećinski park Grabovača
 10. Memorial Center "Nikola Tesla"
 11. Švičko Jezero
 12. Bear Refuge
 13. Northern Velebit
 14. Plitvice Lakes National Park

Like these tips?
High Five Patricia